7 sleutels om je eigen Paradijs te betreden

Word een meester van je tijd
neem tijd voor je ZELF
Neem de tijd voor alles wat je doet, te weinig tijd leidt tot stress en stress brengt je buiten jezelf. Alles wat je doet met passie wordt gedragen door de Flow, de stroom des levens en verloopt volgens de wet van de minste weerstand. Hoog rendement bereik je met intelligentie èn passie. Vind je productieve of vruchtvolle tijdstippen van de dag om tot uiting te brengen datgene wat in je leeft en doe dit in een harmonieuze, aangename plek waarin je je prettig voelt. Voel je eigen levensritme en leef daarnaar. Vraag je bij elk activiteit of taak af of je deze met passie kunt uitvoeren. Kun je dit niet, laat dan de opdracht aan iemand anders over of wacht tot het juiste moment.

De Flow: de stroom des levens
Het leven kent ups en downs, dit is de beweging van de levensstroom die de vorm heeft van een spiraal, vergelijk de jaren met hun jaargetijden. Geniet intens tijdens de groei- en bloeiperiodes (vgl. de lente en de zomer) en wees genereus, vervul de harten van alle mensen die je op je levensweg tegenkomt. Tijdens de herstel- en bezinningsperiodes (vgl. de herfst en winter) neem je alle tijd voor jezelf en geef je in stilte aandacht aan je lichaam, geest en ziel. De tijd en aandacht nemen voor jezelf is de basis van een gezond leven, zelfacceptatie is fundamenteel, zelfreiniging is heerlijk en zelfreflectie is verrijkend. Ga dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan, ga mediteren op jouw eigen, unieke wijze of ga een alternatieve cursus of workshop volgen. Neem desnoods een sabbatical of maak een wereldreis.

Observatie & gevoel
Observeer je ware broeders en zusters overal, en laat je meevoeren door hun oprechte passie, en voor je het weet heb je nieuwe vrienden. Observeer je omgeving, en voel welke plekken je het meest inspireren. Vertoef regelmatig op de plekken die jou tot vervoering brengen. Geef je diepere gevoel van gelukzaligheid de ruimte, zodat je deze op jouw beurt ook weer kunt doorgeven aan jouw dierbaren.

Keuze
Kies 100% voor de levensstroom van ware passie, de mensen en omstandigheden die goed voor je persoonlijke ontwikkeling zijn, komen dan automatisch op je pad. Mensen die jouw ontwikkeling en geluk in de weg staan zullen dan uit je leven verdwijnen. Jaloezie is niets anders dan het uiten van waardering voor jouw passie door iemand die niet in staat is zijn of haar eigen passie te vinden. Zij kijken van een afstand toe hoe jij je al dansend door het leven wordt gedragen door de Flow.

Dankbaarheid voor het leven: nederigheid en authenticiteit
Wees dankbaar voor alles wat het leven je te bieden heeft. Door verfijnde dankbaarheid internaliseer je de passie en blijft het vuur branden. Zodra je op de praalwagen gaat staan, dooft het vuur van passie zich en plaats je jezelf buiten de Flow, de stroom des levens. Blijf jezelf en word geen karikatuur van jezelf.

Leermomenten als bron van levenswijsheid
Tegenslagen zijn leermomenten, zijn ware gelegenheden om jezelf beter te leren kennen, jezelf te overstijgen en de meester(es) in jezelf te vinden. Achter elk leermoment zit een prachtige schat aan levenswijsheid verborgen. Lees nogmaals het sprookje Roodkapje en de Wolf en je zult zien dat dankzij de wolf Roodkapje beroemd is geworden. Zegen daarom in stilte alle mensen die in jouw leven de rol van wolf op zich hebben genomen, besef dat wij mensen door onze eigen sluier of ego niet direct het liefdevolle signaal van onze wolven herkennen. Het enige dat zij doen is ons ego ofwel onze duistere kanten reflecteren en daarmee ons de kans geven het perspectief op ons leven te verruimen. Observeer goed en voordat je het weet heb je een nieuwe schat aan levenswijsheid aangeboord. Een alternatieve en meer neutrale term voor Wolf is ego reflector.

Ontdek je innerlijke kind en wees af en toe een clown
Maak contact met het kind in je, vooral op de moeilijke momenten en voel de spontaniteit, de levensvreugde en de onschuldige speelsheid in jezelf. Doe dingen die je vroeger als kind ook deed. Kijk naar je favoriete kinderprogramma's op TV. Je innerlijke clown is een creatieve variant van je innerlijke kind, zet een rode clownsneus op en kijk in de spiegel en geef je lachspieren alle vrijheid om zich even goed los te weken. Je innerlijke kind bevindt zich altijd in de Flow, het weet eenvoudigweg niet hoe het zich buiten de Flow moet plaatsen. Hetzelfde geldt voor je innerlijke clown. Wees je ervan bewust dat een beetje gek zijn normaal is. Beter zo gek als een deur dan opgesloten in je eigen kooi van beperkende gedachten.