Passie als sleutel tot ZELF connectie
passie als essentiëel ingrediënt van een gelukkig leven

Onze dank voor je bezoek èn je belangstelling voor je Persoonlijk Potentieel.

We gaan het in deze cyberstad hebben over ware passie, het onblusbare vuur in ons. Overal kom je mensen tegen die hun passie voor de wereld hebben geuit, zowel in werksituaties als in privéomstandigheden.

passie is de vurige component van de allesomvattende liefde. Passie is leven, passie is hartstocht die geuit wordt, die transformeert, vernieuwt en mensen inspireert.

Zonder passie is het leven saai, het leven is dan en een martelgang, eigenlijk geen leven. Passie is de bron van succes, voorspoed en inspiratie. Succes zonder passie is geen succes, slechts de reflectie daarvan.

Alle beroemdheden, kunstenaars en succesvolle ondernemers hebben gebruik gemaakt van de levensbron passie en daarmee vele mensen geïnspireerd. Maar is er nog veel meer passie in deze wereld en wel die passie die aan de ogen van de meeste mensen voorbijgaat. Denk maar eens aan vrijwilligers die zich in hun vrijetijd inzetten voor een goed doel of aan de schoonmaakster bij je ouders thuis. Denk aan de tuinman, de buurvrouw die je twee keer per jaar spreekt of aan je trouwe schoenmaker. passie is het telkens weer tot leven brengen van jezelf, als een oneindige spiraal die elke keer zijn koers verandert en de kern van het leven is.

Oppassen voor de praalwagen
passie wordt in deze wereld echter vaak gebruikt als opstarter, zodra de motor van passie aan is, worden we bewust van en trots op het vehikel waarin wij ons voortbewegen. Onze aandacht verschuift van de motor naar de carrosserie en voordat je er zelf erg in hebt, zit je als een karikatuur van jezelf op je praalwagen. Dit is de grootste valkuil van succes en tevens de reden dat vele succesvolle mensen aan hun eigen succes ten ondergaan, simpelweg omdat ze de essentie van het leven uit het oog hebben verloren. De passie die je in het begin had verdwijnt, en als je niet oppast ben je een robot of barbiepop, een karikatuur of imitator van jezelf geworden. Totaal buiten jezelf geplaatst, ver verwijderd van de essentiële levensstroom kun je eenvoudigweg niet gelukkig zijn.

passie in het dagelijks leven
Laten we beginnen met het onderzoeken van de passie die wij uiten in de kleine dingen van het dagelijks leven. Uiten wij daadwerkelijk onze passie bij het douchen, bij het bereiden en nuttigen van ons ontbijt, wanneer wij naar ons werk gaan, terwijl wij onze collega's begroeten, bij het uitvoeren van onze taken, tijdens de lunch, tijdens het gesprek met onze chef, bij het boodschappen doen, bij het opnemen van de telefoon, terwijl wij ons aankijken in de spiegel, bij het luisteren van muziek, bij de afwas, terwijl wij onze tanden poetsen, bij het bereiden en nuttigen van onze maaltijden, werkende aan de computer, bij het uitdraaien van documenten, bij het water geven aan onze planten, bij het opruimen en schoonmaken van onze kamer, bij het doen van onze was, bij het wassen van onze handen, tijdens onze wandelingen door de stad of in het bos, bij het bezoek aan onze ouders, als wij onze levenspartner zoenen, bij het vrijen, bij ons middagslaapje, bij het praten met onze kinderen, bij het betalen van onze rekeningen van die ondernemingen waar onze broeders en zuster werken, en niet te vergeten bij het lezen van de woorden op deze pagina???

passie geneest en bevrijdt
Niets is beter voor jouw gezondheid dan een leven gebaseerd op ware passie! We worden ziek alleen omdat we geen oprechte passie betonen, zo simpel is het. We kunnen alle dieten en zogenaamde gezonden levensstijlen vergeten, als we daadwerkelijk ons verbinden met de stroom des levens, de flow. Het volgen van een dieet is wellicht een vorm van een levensstijl die helemaal indruist tegen jouw eigen passie, mensen die een dieet volgen hebben meestal een gebrek aan zelfvertrouwen of eigendunk, probeer jezelf te accepteren in plaats van het jezelf zo moeilijk te maken. Durf jezelf te observeren en doe dit met al je passie, indien je werkelijk te zwaar bent, zul je je overgewicht zonder enige moeite verliezen!

Bij Personal Potential leren we je hoe je je passie kunt vinden in en voeden met alles wat je doet en tevens hoe je je passie blijft behouden.

Volg deze link om kennis te nemen van de 7 wijze raadgevingen voor een echt leven met ware passie.